05/02/2023 05/02/2023 Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, της Τ.Κ. Αμφείας (τέως Γαρδίκι) Μεσσηνίας, μετέβη την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 ο  Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος του Ναού Αρχιμ. Νεόφυτος Σαχλάς, ο πολιός συνταξιούχος κληρικός και πρώην εφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Μαλαπάνης και ο Διάκονος...
05 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2023 - 14:41

Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, της Τ.Κ. Αμφείας (τέως Γαρδίκι) Μεσσηνίας, μετέβη την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 ο  Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος του Ναού Αρχιμ. Νεόφυτος Σαχλάς, ο πολιός συνταξιούχος κληρικός και πρώην εφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Μαλαπάνης και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα της Ευαγγελικής περικοπής του Τελώνου και του Φαρισαίου, προτρέποντας τους πιστούς να έχουν την ταπεινοφροσύνη του Τελώνου ως τρόπο και στάση ζωής και να αποφεύγουν την υποκριτική στάση και αντίληψη του Φαρισαίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων