08/07/2023 08/07/2023 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την συμμετοχή πλήθους πιστών, τίμησε σήμερα η Φοινικούντα την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα. Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ενώ συλλειτούργησανοι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Άρτης, αναφέρθηκε στο Ιερό...
08 Ιουλίου, 2023 - 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2023 - 13:14

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσας στην Φοινικούντα

Διαδώστε:
Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσας στην Φοινικούντα

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την συμμετοχή πλήθους πιστών, τίμησε σήμερα η Φοινικούντα την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ενώ συλλειτούργησανοι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Άρτης, αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας ότι η Παναγία με καθαρή την καρδιά είδε τον Θεό, το ίδιο και η Γερόντισσα Νικολίτσα, η οποία οραματίστηκε την Εικόνα της Τριχερούσας. “Με καθαρή την καρδιά μας πρέπει όλοι εμείς να ατενίσουμε το πρόσωπο του Θεού, απολαμβάνοντας τις ουράνιες χαρές”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε αδελφικώς τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την πρόσκληση να συμμετάσχουν μαζί με τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος στην πανήγυρη, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους παρισταμένους επισήμους, αλλά και τον πιστό λαό για την συμμετοχή του στις ιερές τελετές.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας στα γραφικά σοκάκια της Κωμόπολης.

Την Εικόνα έφεραν επ’ ώμου άνδρες του Λιμενικού Σώματος και του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας.

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας και η φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Με το πέρας της λιτανείας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επικαλέστηκε την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε, ώστε η Παναγία να είναι βοήθεια και Σκέπη στην ζωή όλων. Συνάμα ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τις τοπικές Αρχές και το λαό για την συμμετοχή τους στην Πανήγυρη.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευστ. Αναστασόπουλος ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας, ο πρ. Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΠελοπονήσσουΑρχιπύραρχος Δ. Γεωργανάς, ο Διοικητής του 9ου Σ.Π. Συνταγματάρχης Δ. Λυμπερέας, ο Διοικητής της 77 Μ.Ε. Συνταγματάρχης Π. Κουλέτσης, ο Λιμενάρχης Πύλου Αντιπλοίαρχος Χ. Ψυχογιός, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 120 Π.Ε.Α. Αντισμήναρχος Αθ. Αιγινίτης, ο εκπρόσωπος του Δ/ντή Αστυνομίας Μεσσηνίας Αστυνομ. Υποδιευθυντής Αντ. Μπουζαλάς καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

 

                

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων