06/01/2020 06/01/2020 Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα. Νωρίς το πρωί, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού παραλίας. Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων...
06 Ιανουαρίου, 2020 - 21:19

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα.
Νωρίς το πρωί, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού παραλίας.
Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλεως.

Αρκετοί κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός στάθηκε ο μαθητής Γυμνασίου Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος.
Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Π.Ε.Α. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την Εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο  Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ανέφερε ότι η σημερινή εορτή αποτελεί ευκαιρία φωτισμού για όλους, τονίζοντας ότι με αγάπη και αλληλεγγύη θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι όποιες δοκιμασίες μαστίζουν το λαό και την πατρίδα μας. Τέλος ευχήθηκε υγεία, καλή χρονιά και πλούσια την ευλογία του επιφανέντος Χριστού.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και ευχήθηκε τα προσήκοντα στο Λιμενάρχη και το προσωπικό.
Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων