02/02/2020 02/02/2020 Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε χθες το απόγευμα, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιώτατος Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Ιλίου...
02 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2020 - 9:29

Ο εορτασμός της Υπαπαντής του Χριστού, στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της Υπαπαντής του Χριστού, στην Καλαμάτα

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε χθες το απόγευμα, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιώτατος Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Ζακύνθου κ. Διονυσίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Σιατίστης κ. Αθανασίου, Λήμνου κ. Ιεροθέου και του επιχωρίου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά “τί εστί Χριστός”, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο η Εκκλησία μπορεί να ομιλεί για την έννοια “Χριστός” και όχι όσοι βρίσκονται μακρυά κι έξω από αυτόν. Κλείνοντας, υποστήριξε ότι η πίστη δεν χωράει εκπτώσεις για οποιονδήποτε λόγο.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώνονται σήμερα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, με την τέλεση του Όρθρου, της πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της μεγαλειώδους λιτάνευσης της χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας προς αγιασμό των κατοικιών και των προσκυνητών.

Να σημειωθεί, ότι στις σημερινές εκδηλώσεις παρίστανται ο Μεσσήνιος τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων