31/07/2020 31/07/2020 Χάραξη νέου δρόμου για την καλύτερη προσέγγιση στη Μονή Βελανιδιάς εξετάζουν η Μητρόπολη Μεσσηνίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Περιφέρεια είναι θετική για συντήρηση και αναστηλωτικές εργασίες στις Μονές Δήμιοβας, Βελανιδιάς και Μαρδακίου που θα ενταχθούν στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ενώ από το δικό της Πρόγραμμα Δημοσίων...
31 Ιουλίου, 2020 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2020 - 19:50

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Χάραξη νέου δρόμου για τη Μονή Βελανιδιάς (βίντεο)

Διαδώστε:
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Χάραξη νέου δρόμου για τη Μονή Βελανιδιάς (βίντεο)

Χάραξη νέου δρόμου για την καλύτερη προσέγγιση στη Μονή Βελανιδιάς εξετάζουν η Μητρόπολη Μεσσηνίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια είναι θετική για συντήρηση και αναστηλωτικές εργασίες στις Μονές Δήμιοβας, Βελανιδιάς και Μαρδακίου που θα ενταχθούν στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ενώ από το δικό της Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα κατασκευαστεί το Χριστιανικό Μουσείο στο Κορφιωτάκειο, δίπλα στο Επισκοπείο.

Αυτά τονίστηκαν από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όταν έδωσε απαντήσεις για τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την Τρίτη στην Τρίπολη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

“Συζητήσαμε τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει για τη συντήρηση και εν μέρει αναστήλωση των Μονών Δήμιοβας, Βελανιδιάς και Μαρδακίου”, είπε ο κ. Χρυσόστομος και παρατήρησε: “Μοναστήρια που σχετίζονται άμεσα με την Επανάσταση του 1821 και τα οποία θα ενταχθούν στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών. Ο κ. περιφερειάρχης ήταν θετικός, έδωσε τις δέουσες οδηγίες και στους μηχανικούς και στα διοικητικά στελέχη για να προχωρήσει η διαδικασία”.

Για το ζήτημα της πρόσβασης στη Μονή Βελανιδιάς επεσήμανε: “Μιλήσαμε για τον τρόπο που πρέπει να εξυπηρετηθεί η Μονή Βελανιδιάς, επειδή υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με το οδικό δίκτυο και τη δυνατότητα προσέγγισης και προσκυνητών και μεγάλων αυτοκινήτων. Εχουν βρει μια λύση, περιμένουμε πρώτα να αξιολογηθεί αυτή η πρόταση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, όσον αφορά το υπόστρωμα και τις κλίσεις που πρέπει να έχει ο δρόμος. Και αν τελικά είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί αυτή η νέα χάραξη του δρόμου, τότε θα προχωρήσουμε”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας, επιβεβαίωσε ότι αφορά χάραξη καινούργιου δρόμου κι εξήγησε: “Οταν χαραχθεί ή όταν καταλήξουμε να έχουμε συγκεκριμένες απόψεις, θα σας πω από πού θα πηγαίνει η χάραξη. Πάντως, θα γίνει από χωράφια και γη που ανήκουν στο μοναστήρι και δε θα χρειαστούν απαλλοτριώσεις. Για να γίνει γρήγορα θα πρέπει να περάσει μέσα από κτήματα της μονής, για να μην έχουμε προβλήματα με απαλλοτριώσεις και διεκδικήσεις”.

Τέλος, για το Χριστιανικό Μουσείο ενημέρωσε ότι “έχει κατατεθεί η μελέτη, έχει ανατεθεί σε μία μηχανικό που βρίσκεται σε σχέση έργου με την Περιφέρεια να την επικαιροποιήσει και όπως διάβασα, η πρόθεση του κ. περιφερειάρχη είναι να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων”.

Γ.Σ.

ΠΗΓΗ: ELEFTHERIAONLINE

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων