16/01/2024 16/01/2024 Η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχθεί καμία γαμική θέση εκτός από την παραδοσιακή ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ”. To πρόβλημα, όπως είπε, είναι ότι προβάλλεται ένα νέο πρότυπο κοινωνίας και οικογένειας με την Εκκλησία να είναι αντίθετη στη...
16 Ιανουαρίου, 2024 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2024 - 15:25

Μεσσηνίας: Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί γάμο ομοφυλοφίλων – Η απάντηση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Διαδώστε:
Μεσσηνίας: Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί γάμο ομοφυλοφίλων – Η απάντηση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχθεί καμία γαμική θέση εκτός από την παραδοσιακή ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ”. To πρόβλημα, όπως είπε, είναι ότι προβάλλεται ένα νέο πρότυπο κοινωνίας και οικογένειας με την Εκκλησία να είναι αντίθετη στη νομιμοποίηση ενός τέτοιου μοντέλου. Ρωτήθηκε, επίσης, και για την πρόθεση ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του να επαναφέρει το ζήτημα διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, απαντώντας ότι ο κ. Κασσελάκης γνωρίζει το θέμα καθώς η συμφωνία του 2018, με την τότε κυβέρνηση Τσίπρα, έχει ακυρωθεί από την Ιεραρχία.

Προβάλλεται ένα νέο μοντέλο κοινωνίας και οικογένειας

“Η Εκκλησία έχει ήδη εκπεφρασμένη άποψη για τη μορφή του πολιτικού γάμου. Δεν τον έχει κάνει αποδεκτό, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός, καμία άλλη μορφή πολιτικού γάμου. Κυρίως δε, ο γάμος που αφορά τις σχέσεις ομοφυλοφίλων και κυρίως επιμένει ότι αυτός ο γάμος δεν μπορεί να διεκδικήσει δικαιώματα υιοθεσίας και τεκνοθεσίας”, είπε αρχικά.

“Το πρόβλημα είναι ότι προβάλλεται ένα νέο μοντέλο κοινωνίας και οικογένειας”, συνέχισε και πρόσθεσε ότι “εδώ καταβάλλεται μια προσπάθεια νομικής θεσμοθέτησης, νομιμοποίησης ενός τέτοιου μοντέλου, για το οποίο ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες του στο βάθος της κοινωνίας”.

“Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους που παίρνουν ναρκωτικά. Κάθε μέρα βλέπουμε γύρο μας ανθρώπους που ασκούν βία, κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους γύρο μας που είναι μεθυσμένοι, αυτό πρέπει να το κάνουμε μοντέλο κοινωνίας και ζωής;”, αναρωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος στις επίμονες παρεμβάσεις των δημοσιογράφων ότι τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ένα υπαρκτό θέμα στην κοινωνία.

“Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι σε αυτούς που επιλέγουν να ζήσουν έναν τέτοιο τρόπο ζωής ή και να ζήσουν όπως αυτοί νομίζουν. Αλλά για την Εκκλησία αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό”, είπε.

“Κανείς δεν μπορεί να αποκλειστεί από το μυστήριο του Βαπτίσματος”

Για το αν μπορούν να βαπτίσουν ομοφυλόφιλα ζευγάρια παιδιά τα οποία θα έχουν υιοθετήσει, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος απάντησε: “Κανένας δεν μπορεί να αποκλειστεί από το μυστήριο του Βαπτίσματος. Όταν βαπτίζουμε παιδιά νόθα τα οποία τα βρίσκουμε πολλές φορές στις πόρτες της Εκκλησίας, μπροστά στις εικόνες, δεν μπορούμε να μην βαπτίσουμε τα παιδιά αυτά. Το πρόβλημα για την Εκκλησία δεν είναι να εκδικηθεί αυτούς που επιλέγουν αυτή τη μορφή γάμου, το θέμα για την Εκκλησία είναι ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί μια τέτοια μορφή σχέσεως γαμικής έξω από τον παραδοσιακό γάμο”.

Για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας: “Ο κ. Κασσελάκης  να μην είναι προπετής”

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ρωτήθηκε και για το ζήτημα που επιχειρεί να ανοίξει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με την πρόταση νόμου για διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας επί τη βάση του σχεδίου νόμου που επεξεργάστηκε το 2018 ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. “Ο κ. Κασσελάκης να μην είναι τόσο προπετής διότι δεν γνωρίζει ότι η συμφωνία αυτή του κ. Τσίπρα έχει ακυρωθεί από την Ιεραρχία το 2018 και το 2019 και η ρύθμιση περί της νομοθεσίας του κλήρου έχει πλέον ρυθμιστεί νομοθετικά από τον νόμο Κεραμέως. Ο κ. Κασσελάκης να προσέχει τι λέει, να μην εκτίθεται ο ίδιος και θα έλεγα ο κ. Φάμελλος, ο οποίος είναι ένας έμπειρος πολιτικός, να τον συμβουλεύσει να είναι πιο προσεκτικός σε θέματα θεσμικά”, απάντησε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων