25/04/2023 25/04/2023 Συζήτηση, με αφορμή το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου: «Εκκλησία και Κοινωνία», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, από το Τμήμα Λόγου και Γραμμάτων της Κ.Ε. Φάρις, του Δήμου Καλαμάτας. Ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Θεολόγος κ. Ιωάννης Μπουγάς και ο Δοκιμιογράφος κ....
25 Απριλίου, 2023 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2023 - 8:55

Μεσσηνίας Χρυσόστομος : «Εκκλησία και Κοινωνία»

Διαδώστε:
Μεσσηνίας Χρυσόστομος : «Εκκλησία και Κοινωνία»

Συζήτηση, με αφορμή το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου: «Εκκλησία και Κοινωνία», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, από το Τμήμα Λόγου και Γραμμάτων της Κ.Ε. Φάρις, του Δήμου Καλαμάτας.

Ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Θεολόγος κ. Ιωάννης Μπουγάς και ο Δοκιμιογράφος κ. Δημήτριο Κοσμόπουλος. Η συζήτηση έγινε με αφορμή το φλέγον ζήτημα της Εκκλησιαστικής Κοινωνίας και της σχέσεως του Εκκλησιαστικού σώματος με την Κοινωνία των Πολιτών.

Τέθηκαν ερωτήματα όπως, Τί είναι η Εκκλησία ως γεγονός; Έχει αλλοτριωθεί στον σύγχρονο κοινωνικό μας βίο; Διαλέγεται με την κοινωνία και τον κόσμο όπως επιτάσσει η Ευαγγελική της Παράδοση; Ποια είναι η ποιότητα και η ισχύς του «επισήμου» λόγου των εκπροσώπων της;

Την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, προλόγισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ενώ παρευρέθησαν οι Βουλευτές του Νομού Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων