22/12/2023 22/12/2023 Για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ. Ο κ. Χρυσόστομος είχε έναν έντονο διάλογο με τους δημοσιογράφους της εκπομπής αναφορικά με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στην ερώτηση των δημοσιογράφων, εάν ένας...
22 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023 - 13:24

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Η Εκκλησία δεν έχει ομοφυλόφιλους στις τάξεις της, εάν έχετε να τους δείξετε”

Διαδώστε:
Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Η Εκκλησία δεν έχει ομοφυλόφιλους στις τάξεις της, εάν έχετε να τους δείξετε”

Για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ. Ο κ. Χρυσόστομος είχε έναν έντονο διάλογο με τους δημοσιογράφους της εκπομπής αναφορικά με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων, εάν ένας χριστιανός τελέσει ομόφυλο γάμο, εάν θα παραμείνει στην Εκκλησία, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απάντησε πως “όποιος κάνει ομόφυλο γάμο, βγαίνει εκτός Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανέναν γάμο ομόφυλο, όπως και δεν αναγνώρισε καμία μορφή συμβίωσης. Εγώ δεν κρίνω, εγώ λέω ό,τι λέει η Εκκλησία”.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε στη συνέχεια τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, εάν η Εκκλησία έχει ομόφυλους: “Η Εκκλησία δεν έχει ομοφυλόφιλους στις τάξεις της, εάν έχετε να τους δείξετε. Δεν μπορούμε να μιλάμε έτσι. Και εγώ μπορώ να σας ρωτήσω εάν υπάρχουν ομόφυλοι δημοσιογράφοι”, αντέδρασε ο Μητροπολίτης για να απαντήσει ο δημοσιογράφος “βεβαίως και υπάρχουν ομόφυλοι δημοσιογράφοι, και καμαρώνουμε κιόλας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων