14/01/2024 14/01/2024 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της πόλης της Καλαμάτας μετέβη την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του ιερού ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης και οι συνεφημέριοι του. Προ του πέρατος ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του...
14 Ιανουαρίου, 2024 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2024 - 15:49

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Η κατήχηση να γίνει το προπύργιο διαφύλαξης αρχών»

Διαδώστε:
Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Η κατήχηση να γίνει το προπύργιο διαφύλαξης αρχών»

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της πόλης της Καλαμάτας μετέβη την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του ιερού ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης και οι συνεφημέριοι του.

Προ του πέρατος ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο του ναού π. Αντώνιο Μανουσόπουλο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Παμμεγέθη Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας όπου πραγματοποιήθηκε η εορτή του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των Κατηχητικών όλης της πόλης.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και συνεργάτες του Γραφείου Νεότητος, με προεξάρχοντα τον Υπεύθυνο του Γραφείου Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Σωτήριο Τζαϊλέα, ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά, στους γονείς και στους Κατηχητές, τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελείται από τα κατηχητικά σχολεία και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της νεολαίας.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «η  κατήχηση πρέπει να γίνει το προπύργιο της διαφύλαξης αρχών και αξιών και αυτό είναι το έργο της Εκκλησίας, έστω και αν τις αποδίδουν αρνητικές κριτικές όσοι ενοχλούνται από το έργο Της».

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων