26/03/2021 26/03/2021 Σε κλίμα κατάνυξης και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέστηκε απόψε, η Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε της Ακολουθίας στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Νικόλαο...
26 Μαρτίου, 2021 - 22:26
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 22:28

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Παναγίας”

Διαδώστε:
Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Παναγίας”

Σε κλίμα κατάνυξης και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέστηκε απόψε, η Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε της Ακολουθίας στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Νικόλαο Μπελαούρη και το Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκου.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία προσέφερε την ψυχή της και το σώμα της, ώστε να σαρκωθεί ο Υιός και Λόγος του Θεού. Συνάμα προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να δείξουν αγάπη, ανοχή και αλληλεγγύη στο πρόσωπο του συνανθρώπου, ώστε να καταστούν άξιοι της κατά Χριστόν Σωτηρίας. Τέλος, ευχήθηκε πατρικώς σε όλους υγεία και καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας, οι επικεφαλής των Αντιπολιτεύσεων του Δήμου, Δ. Καφαντάρης και Β. Βρεττάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Α. Σαρδέλης και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

“Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ‘IONIANTV’ κ. Σπυρίδωνα Καμπιώτη, καθώς και στο προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού, για την ευγενική απευθείας αναμετάδοση της Ιεράς Ακολουθίας”.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων