24/11/2022 24/11/2022 Στο επίκαιρο ζήτημα της «Κιβωτού του Κόσμου» τοποθετήθηκε σήμερα o Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Ο κ. Χρυσόστομος μίλησε για τη δομή της Καλαμάτας και αναφέρθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον π. Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του.  Ο Μητροπολίτης επισήμανε ότι αν αληθεύουν και...
24 Νοεμβρίου, 2022 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2022 - 10:53

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: « Ο π. Αντώνιος εκμεταλλεύτηκε την θέση και το ράσο του»

Διαδώστε:
Μεσσηνίας Χρυσόστομος: « Ο π. Αντώνιος εκμεταλλεύτηκε την θέση και το ράσο του»

Στο επίκαιρο ζήτημα της «Κιβωτού του Κόσμου» τοποθετήθηκε σήμερα o Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Ο κ. Χρυσόστομος μίλησε για τη δομή της Καλαμάτας και αναφέρθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον π. Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του.

Ο Μητροπολίτης επισήμανε ότι αν αληθεύουν και επιβεβαιωθούν από το ανακριτικό έργο όσα καταγγέλλονται θα βρεθούμε μπροστά σε μια απάνθρωπη συμπεριφορά, με εκμετάλλευση πονεμένων και αθώων παιδιών.

Συνάμα, τόνισε ότι ο π. Αντώνιος, υπό την επίφαση του ράσου, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη θέση του προς ίδιον όφελος, αν τελικώς αποδειχθεί, ενώ ανέφερε ότι έχει μια εξατομικευμένη αντίληψη ποιμαντικής, φιλανθρωπίας και κοινωνικής προσφοράς, η οποία κινείται έξω από τα πλαίσια της εκκλησιαστικής διακονίας.

«Όταν ήρθε εδώ στην Καλαμάτα για να στήσει αυτή τη δομή, περίπου δύο εβδομάδες πηγαινοερχόταν στην πόλη, επισκέφθηκε διάφορους παράγοντες. Εμένα δεν ήρθε να με δει, ούτε να πάρει τυπικά την ευλογία και την άδειά μου. Δεν ήθελε καμία ανάμιξη της τοπικής εκκλησίας σε αυτό που κάνει. Εάν είχε ενταχθεί η δομή, από τότε που τον κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος στα πλαίσια της Εκκλησίας και της εκκλησιαστικής διακονίας, θα είχαμε προλάβει πολλά πράγματα. Τον κάλεσα και ήρθε στο γραφείο μου, μαζί με την πρεσβυτέρα, δύο στελέχη του τοπικού Δ.Σ. και του εξήγησα ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά κληρικού. Δεν μπορείς να βρίσκεσαι στην πόλη δύο εβδομάδες και να μην έχεις έρθει να δεις τον Επίσκοπο».

Ο π. Αντώνιος ενημέρωσε τον Μητροπολίτη ότι είναι απλά ο πνευματικός καθοδηγητής αυτής της προσπάθειας, ότι διοικητικά δεν έχει καμία ανάμιξη και πως η πρεσβυτέρα του είχε την ευθύνη της τοπικής δομής. Επίσης τον προσκάλεσε να την επισκεφθεί αλλά ο Μητροπολίτης το απέκλεισε απόλυτα.

Επιπροσθέτως αναρωτήθηκε για τον τρόπο διακίνησης και διαχείρισης των χρημάτων μέσω προσωπικών λογαριασμών, οι οποίοι δεν είχαν κανέναν έλεγχο και έθεσε το θέμα ελλείψεως ενός πλαισίου ελέγχου.

Τέλος ανέφερε ότι: «Οι δομές αυτές είχαν έναν συγκεκριμένο σκοπό. Να απαλύνουν τον πόνο, κυρίως τον ψυχολογικό, των παιδιών αυτών, που προέρχονται από οικογένειες που είχαν προβλήματα. Όταν ένα παιδί πονεμένο πηγαίνει σε αυτή τη δομή και ξαφνικά αντιμετωπίζει μια κατάσταση βίας, εκβιασμών και δεν ξέρω τι άλλο, είναι διπλό το χτύπημα. Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε αυτό που ορίζουν οι κανόνες και η εκκλησιαστική δικαιοσύνη, από τη στιγμή που βγήκε αυτό το σκάνδαλο για το πρόσωπο του κληρικού. Αν ο π. Αντώνιος αποδειχθεί ότι είναι ακόμα και ο ηθικός αυτουργός, θα καθαιρεθεί. Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι για το ζήτημα. Νομίζω ότι η καλύτερη ασφαλιστική δικλίδα είναι να υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και όλων αυτών που θέλουν να δραστηριοποιηθούν. Δεν πρέπει εξαιτίας αυτής της παραβατικής συμπεριφοράς να αμαυρωθεί το έργο που κάνει η Εκκλησία τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και γενικότερα μέσα από τις δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων