23/12/2021 23/12/2021 «Με τη Γέννηση του Χριστού δεν χάνεται η ελπίδα αλλά προβάλλεται ως τρόπος και στάση ζωής, γι’ αυτό και η λύπη μετατρέπεται σε χαρά και η πίστη σε εμπιστοσύνη», ενώ «Ο Χριστός μας δίνει το μέτρο για να αντιμετωπίσουμε τις δοκιμασίες, τις θλίψεις και τις δυσκολίες». Αυτά λέει μεταξύ άλλων στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο...
23 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:22

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Ο Χριστός μας δίνει το μέτρο»

Διαδώστε:
Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Ο Χριστός μας δίνει το μέτρο»

«Με τη Γέννηση του Χριστού δεν χάνεται η ελπίδα αλλά προβάλλεται ως τρόπος και στάση ζωής, γι’ αυτό και η λύπη μετατρέπεται σε χαρά και η πίστη σε εμπιστοσύνη», ενώ «Ο Χριστός μας δίνει το μέτρο για να αντιμετωπίσουμε τις δοκιμασίες, τις θλίψεις και τις δυσκολίες». Αυτά λέει μεταξύ άλλων στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Διαβάστε την εγκύκλιο:

Προς
Το Χριστεπώνυμον Πλήρωμα
της καθ’ Ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Αγαπητά μου παιδιά,
Σε καιρούς χαλεπούς, δοκιμασίας και πανδημίας και σε περιόδους αμφισβήτησης και αβεβαιότητας, όπου τα πάντα φαίνονται ότι οδηγούνται σε μία απέλπιδα κατάσταση, ιδιαίτερα τα ζητήματα της ανθρώπινης ζωής και «τα του κόσμου πράγματα», οι Χριστιανοί συνεχίζουμε να εορτάζουμε και να δοξολογούμε την Γέννηση του Σωτήρος Χριστού.

Με τη Γέννηση του Χριστού δεν χάνεται η ελπίδα αλλά προβάλλεται ως τρόπος και στάση ζωής, γι’ αυτό και η λύπη μετατρέπεται σε χαρά και η πίστη σε εμπιστοσύνη.
Από τον σαρκωθέντα Κύριο αντλούμε δύναμη για να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα που μας έχει επιφορτώσει η κατάσταση της πανδημίας, και ξαναβλέπουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και δημιουργικότητα.
Ο Χριστός μας δίνει το μέτρο για να αντιμετωπίσουμε τις δοκιμασίες, τις θλίψεις και τις δυσκολίες. Αποδεχόμενοι έμπρακτα Αυτόν, και υιοθετώντας ως πρότυπο και στάση της δικής μας ζωής την δική Του, βεβαιώνουμε ότι είναι Εμμανουήλ, δηλαδή «ο Θεός μεθ’ ημών» .

Ο Απόστολος Παύλος, απευθυνόμενος προς τους Ρωμαίους, ακριβώς αυτή τη στάση ζωής διερμηνεύει : «Να έχετε υπομονή στις δοκιμασίες. Να επιμένετε στην προσευχή.

Να βοηθάτε τους άλλους όταν βρίσκονται σε ανάγκη…
Να μετέχετε στη χαρά όσων χαίρονται και στη λύπη όσων λυπούνται».

Με την Γέννησή Του ο Χριστός μας προσφέρει το μέτρο που θα πρέπει να οριοθετεί την ύπαρξη και τη ζωή μας. Σημαίνει, ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες της ζωής αρκεί να μην χάσουμε την ανθρωπιά μας και να μην αμαυρώσουμε την αξία της ζωής με εγωισμούς και ιδιοτέλειες, οι οποίες μας οδηγούν στην απομόνωση και την αποξένωση από τους άλλους συνανθρώπους μας.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2022
Μετά πατρικών ευχών και ευλογιών

† Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων