07/05/2019 07/05/2019 Για τη σοβαρή κρίση που έχει ξεσπάσει στην ανατολική Μεσόγειο με τις προκλήσεις των Τούρκων αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ. Ο Ιεράρχης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του και μεταξύ άλλων επισήμανε: «Για την Τουρκία είναι πάγια τακτική να έχει λόγο στα θέματα της ΑΟΖ. Μέχρι σήμερα είχαν μείνει στο...
07 Μαΐου, 2019 - 14:12

Μητρ. Μεσσηνίας: Το θέμα της Μακεδονίας δε θα ξεχαστεί εύκολα

Διαδώστε:
Μητρ. Μεσσηνίας: Το θέμα της Μακεδονίας δε θα ξεχαστεί εύκολα

Για τη σοβαρή κρίση που έχει ξεσπάσει στην ανατολική Μεσόγειο με τις προκλήσεις των Τούρκων αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Ο Ιεράρχης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του και μεταξύ άλλων επισήμανε: «Για την Τουρκία είναι πάγια τακτική να έχει λόγο στα θέματα της ΑΟΖ. Μέχρι σήμερα είχαν μείνει στο λεκτικό κομμάτι. Σήμερα υπάρχει μια αμφισβήτηση του Τούρκου προέδρου λόγω και του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών. Είναι θετικό πως υπάρχει μια μαζική στήριξη της Τουρκίας. Ορισμένοι λένε πως είναι η σοβαρότερη κρίση μετά το 1974.

Είναι απαραίτητο να υπάρξει συνεχής συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου. Και παράλληλα να υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Για την Τουρκία η Ελλάδα είναι ο κόκκινος στόχος και πολλές φορές με τον τρόπο που την αντιμετωπίζουμε γινόμαστε εύκολος στόχος. Χρειάζεται εθνική γραμμή».

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων κι αυτό θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος είπε: «Το θέμα της Μακεδονίας δε θα ξεχαστεί εύκολα. Ποτέ δεν πρόκειται να λησμονήσει ο Ελληνας πως με ένα χαρτί δόθηκε στα Σκόπια που ανήκει κάπου αλλού. Η συνείδηση των Ελλήνων είναι και σταθερή κι έντονη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων