16/04/2023 16/04/2023 Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο καθιερωμένος εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Από νωρίς το πρωί ιερείς της πόλης της Καλαμάτας προσήλθαν στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και έλαβαν μέρος στην ένδυση του Αρχιερέως ενώ οι ιεροψάλτες έψαλλαν τον υπέροχο ύμνο “Αναστάσεως ημέρα και...
16 Απριλίου, 2023 - 13:34

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Καλαμάτα

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο καθιερωμένος εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Από νωρίς το πρωί ιερείς της πόλης της Καλαμάτας προσήλθαν στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και έλαβαν μέρος στην ένδυση του Αρχιερέως ενώ οι ιεροψάλτες έψαλλαν τον υπέροχο ύμνο “Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει…”.

Σε πέντε γλώσσες διαβάστηκε το Ευαγγέλιο

Εν συνεχεία άπαντες μετέβησαν εν πομπή, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου από τον κλήρο και τους άρχοντες του τόπου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού και τελέσθηκε ο εσπερινός, κατά τον οποίο ανεγνώσθη το Ευαγγέλιο σε ξένες γλώσσες. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Ευαγγέλιο στην Γαλλική, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Γεώργιος Μπίζας στην Λατινική, ο Αρχιμ. Αλέξιος Αρώνης στην Αγγλική, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς στην Τουρκική και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος στην Ελληνική.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας και πάλι εν πομπή άπαντες, κλήρος και λαός, μετέβησαν στην Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου και ο Σεβασμιώτατος διένειμε τα καθιερωμένα κόκκινα αυγά ευχόμενος στους παρόντες άρχοντες, στον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο, στους Βουλευτές κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο και Μίλτο Χρυσομάλλη, στην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Άννα Καλογεροπούλου και σε όλους τους πιστούς Καλό Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων