02/06/2022 02/06/2022 Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών, τόσο εντός όσο και στον προαύλιο χώρο, τελέσθηκε το εσπέρας της Τετάρτης, ο πανηγυρικός εσπερινός της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Χριστού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Καλαμάτας. Της Ακολουθίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς,...
02 Ιουνίου, 2022 - 7:55
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2022 - 8:10

Ο Εσπερινός της Αναλήψεως στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αναλήψεως στην Καλαμάτα

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών, τόσο εντός όσο και στον προαύλιο χώρο, τελέσθηκε το εσπέρας της Τετάρτης, ο πανηγυρικός εσπερινός της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Χριστού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Καλαμάτας.

Της Ακολουθίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ναού και κληρικών της πόλεως της Καλαμάτας, ενώ το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παν. Λύρας και αρκετά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Προ του πέρατος του Εσπερινού τελέσθηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία, στον αύλειο χώρο του Ναού και έμπροσθεν του μνημείου της Μικρασιατικής Καταστροφής, αφού η συγκεκριμένη περιοχή κατοικείται από απογόνους προσφύγων της Μικράς Ασίας. Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο ο Πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στο μήνυμα της εορτής της Αναλήψεως και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “Η σημερινή εορτή δεν είναι απλά η εξιστόρηση ενός γεγονότος, αλλά είναι η απαρχή της συμφιλίωσης του ανθρώπου και του Θεού, αφού ο άνθρωπος κατά χάριν αναλαμβάνεται υπό του Θεού και γίνεται μέτοχος της χάριτός Του, βιώνοντας την πλήρωση της οικονομίας του Θεού “.

Τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους εφημερίους του Ναού και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή των πανηγυρικών εκδηλώσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων