21/05/2023 21/05/2023 Στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ιδιοκτησίας του Εμπορικού Συλλόγου, στην πόλη της Καλαμάτας, μετέβη το απόγευμα της παραμονής της εορτής των Θεοστέπτων Αγίων και προέστη του πανηγυρικού εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο, εκ Καλαμάτας καταγόμενος,  Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου, ο Γραμματέας της Ιεράς...
21 Μαΐου, 2023 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2023 - 8:52

Ο Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα (ΦΩΤΟ)

Στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ιδιοκτησίας του Εμπορικού Συλλόγου, στην πόλη της Καλαμάτας, μετέβη το απόγευμα της παραμονής της εορτής των Θεοστέπτων Αγίων και προέστη του πανηγυρικού εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο, εκ Καλαμάτας καταγόμενος,  Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου, ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Βασιλόπουλος και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Το παρόν έδωσαν άπαντα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας. Στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας προέστη του πανηγυρικού εσπερινού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς συμπαραστατούμενος από πλήθος εφημερίων της πόλεως της Καλαμάτας.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο π. Φίλιππος κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στα “πνευματικά παιδιά”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, του Αγίου Κωνσταντίνου, δηλαδή στην “ελευθερία” την οποία σφράγισε με το Διάταγμα των Μεδιολάνων περί ανεξιθρησκίας και την “ενότητα” την οποία επιβεβαίωσε με την σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου το 325 μ. Χ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων