29/04/2023 29/04/2023 Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απριλίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, της Συνάξεως πάντων των εν τη Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας διαλαμψάντων Αγίων, χοροστατούντος του Μεσσήνιου στην καταγωγή,  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, συμπαραστατουμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της...
29 Απριλίου, 2023 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2023 - 22:19

Ο Εσπερινός των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απριλίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, της Συνάξεως πάντων των εν τη Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας διαλαμψάντων Αγίων, χοροστατούντος του Μεσσήνιου στην καταγωγή,  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, συμπαραστατουμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά και το σύνολο των εφημερίων της πόλεως της Καλαμάτας.

Τα αναλόγια πλαισίωσαν οι χοροί του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Σιάχου και του Λαμπαδαρίου κ. Πέτρου Σταύρου.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν την  Κυριακή 30 Απριλίου, με την τέλεση πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων