06/12/2022 06/12/2022 Με την παρουσία πλήθους πιστών και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο Ιστορικό Ναό, της πόλεως της Καλαμάτας, τον επονομαζόμενο Άγιο Νικόλαου “Φλαρίου”. Της Ακολουθίας προέστη ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας, πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών, ενώ τους...
06 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2022 - 8:49

Ο Εσπερινός του Αγίου Νικολάου “Φαλρίου” στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός του Αγίου Νικολάου “Φαλρίου” στην Καλαμάτα

Με την παρουσία πλήθους πιστών και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο Ιστορικό Ναό, της πόλεως της Καλαμάτας, τον επονομαζόμενο Άγιο Νικόλαου “Φλαρίου”.

Της Ακολουθίας προέστη ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας, πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών, ενώ τους ύμνους απέδωσε με εκκλησιαστικός ύφος και ήθος και κατάνυξη η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, υπό την διεύθυνση του διδάσκοντος εις αυτήν και Πρωτοψάλτουτου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου κ. Θωμά Κακάνη.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου, τονίζοντας πως “ο Άγιος Νικόλαος είναι μεν προστάτης των ναυτικών, όμως είναι και προστάτης όλων μας, αφού σε κάθε τρικυμία της ζωής είναι αρωγός και βοηθός μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων