29/03/2024 29/03/2024 Όρκο πίστης στην πατρίδα έδωσαν 546 νεοσύλλεκτοι της Β΄ ΕΣΣΟ 2024, σήμερα, στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, όπου εδρεύει το 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά». Της τελετής της ορκωμοσίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, προκληθείς υπό του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της...
29 Μαρτίου, 2024 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2024 - 14:56

Ο Κηφισίας Κύριλλος όρκισε τους νεοσύλλεκτους της Καλαμάτας

Διαδώστε:
Ο Κηφισίας Κύριλλος όρκισε τους νεοσύλλεκτους της Καλαμάτας

Όρκο πίστης στην πατρίδα έδωσαν 546 νεοσύλλεκτοι της Β΄ ΕΣΣΟ 2024, σήμερα, στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, όπου εδρεύει το 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά».

Της τελετής της ορκωμοσίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, προκληθείς υπό του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο στρατιωτικός ιερεύς Αρχιμ. Αμβρόσιος Καμπούρογλου και κληρικοί των Ιερών Μητροπόλεων Κηφισίας, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και Περιστερίου.

Την ημερήσια διαταγή του Συντάγματος διάβασε ο Διοικητής Δυνταγματάρχης Δημήτρης Λυμπερέας, ενώ σε χαιρετισμό του ο διοικητής ΔΙΚΕ (πρώην 4η Μεραρχία Πεζικού) – Υποστράτηγος Απόστολος Τσουλουβής, διάβασε μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΣ – Αντιστράτηγου Γιώργου Κωστίδη.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας και προσκύνησε τη θαυματουργό εικόνα της πολιούχου της πόλης Παναγίας της “Υπαπαντής”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων