12/04/2023 12/04/2023 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου της πόλης της Μεσσήνης μετέβη το εσπέρας της Μεγάλης Τρίτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Ακολουθίας του Νυμφίου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσήνης Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μελισσουργός και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ το καθιερωμένο τροπάριο της...
12 Απριλίου, 2023 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2023 - 9:07

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην πόλη της Μεσσήνης

Διαδώστε:
Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην πόλη της Μεσσήνης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου της πόλης της Μεσσήνης μετέβη το εσπέρας της Μεγάλης Τρίτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Ακολουθίας του Νυμφίου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσήνης Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μελισσουργός και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ το καθιερωμένο τροπάριο της Κασσιανής απέδωσαν μελωδικώτατα οι καλλιφωνώτατοι και μουσικολογιώτατοι κατά σάρκα υιοί του πατρός Κωνσταντίνου. Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στα δύο πρόσωπα της σημερινής ημέρας, αυτό του Ιούδα και αυτό της πόρνης γυναικός, τονίζοντας τις μεταξύ τους διαφορές.

Τέλος ευχαρίστησε για την τιμητική τους παρουσία τους Βουλευτές κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο και Περικλή Μαντά , τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο και τους παριστάμενους Αντιπεριφερειάρχες Στάθη Αναστασόπουλο και Ανδρέα Τσουκαλά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων