16/09/2023 16/09/2023 Με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, και με την παρουσία καθηγητών, κληρικών, φοιτητών και συγγενών του αοιδίμου καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Μάρκου Ορφανού, πραγματοποιήθηκε χθες, τιμητική εκδήλωση αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του αειμνήστου καθηγητού στην επιστήμη της Θεολογίας. Για τον αείμνηστο Μάρκο Ορφανό μίλησαν κατά σειρά: ο κ. Iωάννης Μπουγάς, μεταδιδακτορικὸς...
16 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2023 - 9:25

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης του Καθηγητή Μάρκου Ορφανού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης του Καθηγητή Μάρκου Ορφανού

Με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, και με την παρουσία καθηγητών, κληρικών, φοιτητών και συγγενών του αοιδίμου καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Μάρκου Ορφανού, πραγματοποιήθηκε χθες, τιμητική εκδήλωση αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του αειμνήστου καθηγητού στην επιστήμη της Θεολογίας.

Για τον αείμνηστο Μάρκο Ορφανό μίλησαν κατά σειρά: ο κ. Iωάννης Μπουγάς, μεταδιδακτορικὸς ερευνητής του Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ, με θέμα: “Σύντομη βιογραφία του ομοτίμου καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάρκου Αν. Ορφανού. Ανέκδοτη αλληλογραφία με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Δασκαλάκη. β) Κωνσταντίνος Λιάκουρας, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με θέμα: “Το δογματικό έργο του ομοτίμου καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάρκου Αν. Ορφανού”. γ) Κωνσταντίνος Κορναράκης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με θέμα: “Το ανθρωπολογικό έργο του ομοτίμου καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάρκου Αν. Ορφανού”.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο αείμνηστος καθηγητής υπήρξε άνθρωπος της επιστήμης και των γραμμάτων αλλά πρό πάντων υπήρξε γόνος της Μεσσηνίας και αυτό αποτελεί καύχημα για αυτήν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή σπάνιου φωτογραφικού υλικού το οποίο παραχωρήθηκε ευγενώς από την κατά σάρκα αδελφή του καθηγητού κ. Σοφία Ορφανού και την οικογένειά της.

Τέλος έλαβε το λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους παρισταμένους συνεργάτες του αειμνήστου καθηγητού τονίζοντας το ήθος που διέκρινε τον Μάρκο Ορφανό και τα μηνύματα που αφήνει ως παρακαταθήκη ο αείμνηστος καθηγητής προς την νεότερη ακαδημαϊκή γενιά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων