06/01/2023 06/01/2023 Με την συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάστηκαν σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 τα Άγια Θεοφάνεια στην Καλαμάτα. Νωρίς το πρωί, τελέστηκε ο Όρθρος και στην συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού παραλίας. Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:09

Πάνδημος ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καλαμάτα 

Διαδώστε:
Πάνδημος ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καλαμάτα 

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάστηκαν σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 τα Άγια Θεοφάνεια στην Καλαμάτα.

Νωρίς το πρωί, τελέστηκε ο Όρθρος και στην συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού παραλίας.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της πόλεως.

Πλειάδα κολυμβητών έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός στάθηκε ο κολυμβητής Νίκος Πουλέτης, μαθητής του 1ου Λυκείου Καλαμάτας.

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Π.Ε.Α. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την Εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν επ’ ώμοις, άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο Μητροπολίτης ευχήθηκε το φως της επιφανείας του Χριστού να φωτίζει τη ζωή όλων και να χαρίζει δύναμη, ευτυχία και κάθε καλό. Συνάμα, ευχήθηκε να φωτίζει και όλους εκείνους που προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο και να οδηγήσουν σε αδιέξοδα, σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης, ευλόγησε την βασιλόπιτα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, ευχόμενος στον Λιμενάρχη και στο προσωπικό της υπηρεσίας, καλή χρονιά και καλή δύναμη στο έργο τους.

Στον εορτασμό παρέστησαν, οι Βουλευτές του Νομού Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Καπέλιος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οι Αντιπεριφερειάρχες Ευστ. Αναστασόπουλος, Α. Τσουκαλάς και Α. Καλογεροπούλου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων