11/07/2020 11/07/2020 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας Παναγία Τριχερούσα. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Άρτης, κατόπιν εντολής του οικείου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Πρωτοψάλτη...
11 Ιουλίου, 2020 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 8:42

Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας Παναγία Τριχερούσα. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Άρτης, κατόπιν εντολής του οικείου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αναστάσιο Τσώνη.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Καταλήγοντας, εκζήτησε από τους παρισταμένους Αρχιερείς να ευχηθούν και να ευλογήσουν, ώστε η ζωή μας να αρέσει στο Θεό και η Παναγία μας που είναι το “κειμήλιο” της Οικουμένης, (κατά τον Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας), να γίνεται “λιμήν και σωτηρία” για ολόκληρο τον κόσμο.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Ακολουθία και να προσκυνήσει την Χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων