29/04/2022 29/04/2022 Με την παρουσία πλήθους πιστών και με θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη της Παναγίας της Πεταλιδιωτίσσης στο Πεταλίδι Μεσσηνίας. Κατά την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Νεοφύτου Σαχλά ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο. Την κυριώνυμο ημέρα προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ....
29 Απριλίου, 2022 - 15:27

Πανηγύρισε η Παναγία η Πεταλιδιώτισσα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Παναγία η Πεταλιδιώτισσα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας

Με την παρουσία πλήθους πιστών και με θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη της Παναγίας της Πεταλιδιωτίσσης στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Κατά την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Νεοφύτου Σαχλά ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο π. Φίλιππος κηρύττοντας το Θείο λόγο αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως Πηγή ζωής. Τόνισε δε ότι ο ίδιος ο Χριστός ταυτοποιήθηκε ως Ζωή, λέγοντας ότι “Εγώ ειμί η οδός, η αλήθεια και η ζωή”.

Στη συνεχεία μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στους δρόμους της κωμόπολης του Πεταλιδίου, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τη φιλαρμονική του Δήμου Μεσσήνης, τους πυροσβέστες του Κλιμακίου Πεταλιδίου και τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου Πεταλιδίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων