19/03/2019 19/03/2019 Το κείμενο του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας, το οποίο έχει ήδη κοινοποιηθεί προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες ενόψει της  έκτακτης σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Μητρόπολη. Στη παρέμβασή του με τίτλο “Παρατηρήσεις και προβληματισμοί στο «Σχέδιο Υλοποίησης...
19 Μαρτίου, 2019 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2019 - 12:57

Παρέμβαση του Μητρ. Μεσσηνίας στην Ιεραρχία

Διαδώστε:
Παρέμβαση του Μητρ. Μεσσηνίας στην Ιεραρχία

Το κείμενο του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας, το οποίο έχει ήδη κοινοποιηθεί προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες ενόψει της  έκτακτης σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Μητρόπολη.

Στη παρέμβασή του με τίτλο “Παρατηρήσεις και προβληματισμοί στο «Σχέδιο Υλοποίησης της Συμφωνίας Πολιτείας- ‘Εκκλησίας-Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019» τονίζει μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο “Σχέδιο” φαίνεται να αποτελεί αφενός διευκρι­νιστικό υπόμνημα στην “ιστορική συμφωνία”΄όπως αυτοκλήθηκε από ορισμένους, και αφετέρου ένα προπαρασκευαστικό κείμενο με βάση το οποίο θα καταρτισθεί η Σύμβαση μεταξύ Πολιτείας και ‘Εκκλησίας η οποία μάλιστα θα κυρωθεί νομοθετικά .

Πρόκειται για ένα κείμενο που απλά περιγράφει προθέσεις και διατυπώνει ευχές, χωρίς στιβαρή νομική σκέψη και εγ­γυήσεις, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί Σχέδιο νόμου.
“Η αρχική δέσμευση της Κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας ήταν ότι θα δινόταν Σχέδιο νόμου με την αιτιολογική του έκθεση στην ‘Επιτροπή ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς το περιεχόμενό του στην τελική του μορφή και έτσι να μπορεί να αξιολογηθεί νομικά.

Το κείμενο ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων