16/06/2022 16/06/2022 Με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθανάσιου Βασιλόπουλου, του συνόλου των Αντιδημάρχων και πολλών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, πολλών κληρικών και πλήθους κόσμου, παρουσιάσθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, το νέο βιβλίο της Καλαματιανής Εκπαιδευτικού – Θεολόγου κ. Σταυρούλας Κάτσου – Καντάνη, με τίτλο “Ταξιδεύοντας με έναν Άγγελο...
16 Ιουνίου, 2022 - 9:48

Παρουσιάσθηκε στην Καλαμάτα το βιβλίο “Ταξιδεύοντας με έναν Άγγελο στη Θεία Λειτουργία”

Διαδώστε:
Παρουσιάσθηκε στην Καλαμάτα το βιβλίο “Ταξιδεύοντας με έναν Άγγελο στη Θεία Λειτουργία”

Με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθανάσιου Βασιλόπουλου, του συνόλου των Αντιδημάρχων και πολλών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, πολλών κληρικών και πλήθους κόσμου, παρουσιάσθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, το νέο βιβλίο της Καλαματιανής Εκπαιδευτικού – Θεολόγου κ. Σταυρούλας Κάτσου – Καντάνη, με τίτλο “Ταξιδεύοντας με έναν Άγγελο στη Θεία Λειτουργία”.

Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Λύρας, με ομιλητές τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, την Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια κ. Αγγελική Μαστοράκη και την συγγραφέα του βιβλίου Εκπαιδευτικό – Θεολόγο κ. Σταυρούλα Κάτσου – Καντάνη.

Ξεκινώντας ο Πρωτοσύγκελλος ανέφερε πως η πρόσκληση της συγγραφέως, να συμμετάσχει ο ίδιος ως ομιλητής στην παρουσίαση αυτή, αποτέλεσε συγχρόνως και πρόκληση, αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε “για έναν κληρικό, που δεν βλέπει τα πάντα ως ένα παιδί, είναι δύσκολο να αποτυπώσει σε χαρτί ή ακόμα και να αρθρώσει λόγο αναφορικά με όσα βιώνει, στην μέχρι τώρα εικοσιπενταετή ιερατική του πορεία, στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο να παρουσιάζει ένα βιβλίο το οποίο προλογίζουν και τους οποίους διακρίνουμε ως συνοδίτες στο ταξίδι αυτού του βιβλίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά : “Ταξίδι λοιπόν στη Θεία Λειτουργία. Ένα ταξίδι που συντόνισε και οργάνωσε η συγγραφέας κ. Σταυρούλα Κάτσου – Καντάνη και που συνταξιδιώτες, εκτός από όλους όσους έχουν την ευλογία να διαβάσουν αυτό το βιβλίο, διακρίνουμε από τις πρώτες σελίδες τους επευλογούντας την παρούσα έκδοση, Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον πολύκλαυστο και αώρως κοιμηθέντα Μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Κοσμά, που δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει περατωμένη την εργασία της συγγραφέως και τον κατά πάντα σεβαστό μας Ιερομόναχο Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη, τον μουσουργέτη και θεόπνευστο συγγραφέα πλείστων όσων ασματικών ακολουθιών της Εκκλησίας μας.”

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο νόημα και στην ουσία της Θείας Λειτουργίας, τονίζοντας πως η Θεία Λειτουργία είναι Μυστήριο κι όχι αντικείμενο προς επιστημονική έρευνα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “Όσες φορές ασχολούμαστε με την Θεία Λειτουργία δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι η Θ. Λειτουργία είναι μυστήριο, που προσφέρεται από την Εκκλησία σαν αλήθεια πίστεως και όχι σαν αλήθεια που θα την κατανοήσει κανείς με την επιστημονική έρευνα και μελέτη. Ας μη ζητούμε λογικά επιχειρήματα μέσα σ’ αυτή. Εξάλλου «Οὐ φέρει τὸ μυστήριον ἔρευναν·».

Στη συνέχεια η Ψυχολόγος κ. Αγγελική Μαστοράκη παρουσίασε τις θετικές επιδράσεις της Θείας Λειτουργίας στην ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου αλλά και στις αρχές που προβάλλει η Θεία Λειτουργία στη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού, τονίζοντας τις αρχές της ισότητας, της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και προ πάντων της αγάπης.

Τέλος η συγγραφέας του βιβλίου κ. Σταυρούλα Κάτσου – Καντάνη, αναφέρθηκε στους λόγους που την οδήγησαν να γράψει αυτό το βιβλίο και τις βιωματικές εμπειρίες της, από τα παιδικά της χρόνια, κατά την συμμετοχή της ως παιδί στης Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων