08/07/2023 08/07/2023 Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε χθες, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα, Πολιούχο της Φοινικούντας, στον ενοριακό Iερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γραφικής κωμόπολης, όπου βρίσκεται ενθρονισμένη η χαριτόβρυτος Εικόνα της. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου....
08 Ιουλίου, 2023 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2023 - 9:47

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα στην Φοινικούντα

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα στην Φοινικούντα

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε χθες, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα, Πολιούχο της Φοινικούντας, στον ενοριακό Iερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γραφικής κωμόπολης, όπου βρίσκεται ενθρονισμένη η χαριτόβρυτος Εικόνα της.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Πλήθος πιστών συνέρρεε με ευλάβεια στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσει την Εικόνα της Παναγίας και να λάβει τη χάρη της.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου μέσω των ιερών Προφητών και Υμνολόγων της Εκκλησίας, τονίζοντας το μεσιτευτικό Της ρόλο προς τον Υιό Της, για την σωτηρία του κάθε ανθρώπου.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτριος Καφαντάρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα με την τέλεση της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως προς ευλογία των κατοίκων και των προσκυνητών.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων