21/04/2023 22/04/2023 Με λαμπρότητα και σε κλίμα αναστάσιμης χαράς εορτάσθηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 23 Απριλίου 2023, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, η Πολιούχος και Προστάτιδα της Κορώνης Παναγία Ελεήστρια. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από ιερείς της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της...
21 Απριλίου, 2023 - 20:24
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2023 - 1:26

Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς πλήθος πιστών λιτάνευσαν την Πολιούχο Παναγία Ελεήστρια στην Κορώνη

Διαδώστε:
Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς πλήθος πιστών λιτάνευσαν την Πολιούχο Παναγία Ελεήστρια στην Κορώνη

Με λαμπρότητα και σε κλίμα αναστάσιμης χαράς εορτάσθηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 23 Απριλίου 2023, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, η Πολιούχος και Προστάτιδα της Κορώνης Παναγία Ελεήστρια.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από ιερείς της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας, στα γραφικά σοκάκια της ιστορικής κωμόπολης, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

 

 

Με το πέρας της λιτανείας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση έμπροσθεν των ανδριάντων του Εθνοϊερομάρτυρος Επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του Μακαριστού Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Δασκαλάκη.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς επικαλέσθηκε την χάρη και την βοήθεια της Ελεήστριας για τους κατοίκους της Κορώνης, αλλά και για όλους τους όπου γης Μεσσηνίους.

Συνάμα ευχαρίστησε τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος, αλλά και το Μανιατάκειο Ίδρυμα γιά την οικονομική συμβολή τους προς το Ταμείο Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Ευχαριστίες επίσης εξέφρασε και προς τον Σύλλογο Κορωναίων Αττικής για την προσφορά τους στο Προσκύνημα.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίστης, οι Αντιπεριφερειάρχες Α. Τσουκαλάς, Ευστ. Αναστασόπουλος και Α. Καλογεροπούλου, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας, ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων