01/01/2023 01/01/2023 Τελέσθηκε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της εορτής του Αγίου Βασιλείου, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, στον φερώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό στις Εργατικές Κατοικίες Σπάρτης, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε προς το πυκνό...
01 Ιανουαρίου, 2023 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2023 - 11:02

Σπάρτης Ευστάθιος: Ευχή τα χρόνια να είναι πολλά, αλλά να έχουν νόημα και αξία

Διαδώστε:
Σπάρτης Ευστάθιος: Ευχή τα χρόνια να είναι πολλά, αλλά να έχουν νόημα και αξία

Τελέσθηκε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της εορτής του Αγίου Βασιλείου, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, στον φερώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό στις Εργατικές Κατοικίες Σπάρτης, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε προς το πυκνό εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς, Αρχιμανδρίτης Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εποχή μας, που χαρακτηρίζεται από σύγχυση και αποπροσανατολισμό, ευχόμενος κάθε χριστιανός να βρίσκεται το νέο έτος υπό την Σκέπη του Πανάγαθου Θεού, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις πολλαπλές προκλήσεις και να πορευτεί στον δρόμο της αρετής.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο Ποιμενάρχης ευχήθηκε σε κάθε χριστιανό να είναι τα χρόνια του πολλά, αλλά κυρίως να έχουν νόημα και αξία. Επίσης, προέτρεψε το εκκλησίασμα το νέο έτος να προσπαθήσει να αποκτήσει θεογνωσία, ανθρωπογνωσία και αυτογνωσία, που αποτελούν τους πυλώνες για το κτίσιμο μίας ολοκληρωμένης προσωπικότητας και οδηγούν στην ‘’εν Χριστώ ζωή’’ και την Επουράνια Βασιλεία.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε, ως είθισται, την πρώτη Βασιλόπιτα του νέου έτους. Ακολούθησε η διανομή των κομματιών και η ανταλλαγή ευχών σε χαρμόσυνο κλίμα.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Χρήστος Κανακάκος και ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Πολίτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων