04/04/2021 04/04/2021 Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια τιμήθηκε η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο επονομαζόμενος “Φλαρίου”, στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας. Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και...
04 Απριλίου, 2021 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2021 - 14:13

Στη σημασία του Σταυρού αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Στη σημασία του Σταυρού αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια τιμήθηκε η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο επονομαζόμενος “Φλαρίου”, στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας. Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον Πρωτ. Γεώργιο Γιαννόπουλο και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο. Τα Ιερά Αναλόγια κόσμησαν οι Ιεροψάλτες του Ναού, μετά των μαθητών αυτών. Παρά τα περιοριστικά μέτρα, ήταν αρκετοί οι πιστοί που με υπομονή και καρτερικότητα συμμετείχαν έξω από τον Ιερό Ναό, τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής.

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως αναφέρθηκε στο γεγονός της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, μέσα στο μέσον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αλλά τόνισε και τη σημασία του Σταυρού στη ζωή των χριστιανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων