08/02/2019 08/02/2019 Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ “ΣΗΜΕΡΑ” ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ανέφερε: “Τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ αλλά η πληγή για την Ελλάδα μένει ανοικτή”. Επίσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων λέγοντας χαρακτηριστικά: “η σχισματική εκκλησία στα...
08 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2019 - 11:10

“Τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ αλλά για την Ελλάδα η πληγή μένει ανοικτή”

Διαδώστε:
“Τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ αλλά για την Ελλάδα η πληγή μένει ανοικτή”

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ “ΣΗΜΕΡΑ” ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ανέφερε: “Τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ αλλά η πληγή για την Ελλάδα μένει ανοικτή”. Επίσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων λέγοντας χαρακτηριστικά: “η σχισματική εκκλησία στα Σκόπια πρόσφατα εξέλεξε επίσκοπο με τον τίτλο του Πολυανής. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο Κιλκίς και με πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανήκει στις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών”. Ερωτώμενος για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης είπε “το μόνο θετικό από αυτή την επίσκεψη ήταν  ότι αναγνωρίστηκε η διεθνής θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πως το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δεν είναι ένα ζήτημα των διμερών σχέσεων Ελλάδος – Τουρκίας, αλλά ένα παγκόσμιο ζήτημα με διεθνές αντίκτυπο”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων