15/09/2022 15/09/2022 Σε πνεύμα συγκίνησης αλλά και περήφανοι για τους προγόνους τους, οι Μικρασιάτες της Καλαμάτας τίμησαν το βράδυ της Τετάρτης, τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες τους, σε μια λιτή αλλά συνάμα και ξεχωριστή εκδήλωση. Αφού τελέσθηκε τρισάγιο από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά “υπέρ αναπαύσεως πάντων των εκ Μικράς Ασίας, Πόντου, Κωνσταντινουπόλεως...
15 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 8:21

Τίμησαν τους προγόνους τους οι Μικρασιάτες της Καλαμάτας

Διαδώστε:
Τίμησαν τους προγόνους τους οι Μικρασιάτες της Καλαμάτας

Σε πνεύμα συγκίνησης αλλά και περήφανοι για τους προγόνους τους, οι Μικρασιάτες της Καλαμάτας τίμησαν το βράδυ της Τετάρτης, τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες τους, σε μια λιτή αλλά συνάμα και ξεχωριστή εκδήλωση.

Αφού τελέσθηκε τρισάγιο από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά “υπέρ αναπαύσεως πάντων των εκ Μικράς Ασίας, Πόντου, Κωνσταντινουπόλεως και Καππαδοκίας προερχομένων πατέρων, πάππων και προππάπων ημών, των ενταύθα αφιχθέντων και μεγαλουργησάντων” όπως χαρακτηριστικά μνημόνευσε, εν συνεχεία οι απόγονοι των προσφύγων έγραψαν τα ονόματα των προγόνων τους σε χάρτινα καραβάκια και μαζί με άνθη τα έριξαν στη θάλασσα.

Η συμβολική αυτή κίνηση συγκίνησε τα πλήθη των παρευρισκομένων και επίσης η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ο Πρωτοσύγκελλος μιλώντας για τους δικούς του προγόνους ανέφερε ότι η αείμνηστη προγιαγιά του, ερχόμενη από την Κρήνη της Μικράς Ασίας έφερε μαζί της ως θησαυρό δύο εικόνες και την πιατέλα που έφτιαχνε κόλλυβα στους δικούς της προγόνους.

Η εκδήλωση έκλεισε με μικρασιάτικα τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων