22/01/2021 22/01/2021 Με εσπερινή Θεία Λειτουργία, και όχι με την καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων κατά τις νυκτερινές ώρες, ένεκα των μέτρων προς αποφυγή της διάδοσης της πανδημίας, τιμήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21ης Ιανουαρίου η μνήμη του Οσιακώς βιώσαντος Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στη γενέτειρά του στο Πεταλίδι της Μεσσηνίας. Τις Ιερές Ακολουθίες...
22 Ιανουαρίου, 2021 - 10:53

Τιμήθηκε η μνήμη του Γέροντος Βησσαρίωνος στη γενέτειρά του

Διαδώστε:
Τιμήθηκε η μνήμη του Γέροντος Βησσαρίωνος στη γενέτειρά του

Με εσπερινή Θεία Λειτουργία, και όχι με την καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων κατά τις νυκτερινές ώρες, ένεκα των μέτρων προς αποφυγή της διάδοσης της πανδημίας, τιμήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21ης Ιανουαρίου η μνήμη του Οσιακώς βιώσαντος Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στη γενέτειρά του στο Πεταλίδι της Μεσσηνίας.

Τις Ιερές Ακολουθίες τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πεταλιδίου Οικον. Δημήτριος Κόκκαλης, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Πεταλιδίου, όπου φυλάσσεται και η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Πεταλιδιωτίσσης.

Στο συγκεκριμένο Ναό και ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Πεταλιδιωτίσσης ο μικρός τότε Ανδρέας Κορκολιάκος, και μετέπειτα Γέρων Βησσαρίων, έμελλε να λάβει την κλήση από τον Κύριο, αφού ο Ναός και το Εικόνισμά Της αποτελούσαν το πνευματικό του καταφύγιο στα παιδικά και νεανικά του χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων