03/09/2022 03/09/2022 Με κατάνυξη η πόλη της Καλαμάτας και ο ευσεβής λαός της, υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής του Ταϋγέτου. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε υπό του Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοφόρου Νταμάτη, ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιούμενος από ιερείς της πόλεως. Ο π. Χριστοφόρος...
03 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:03
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2022 - 21:11

Την Eικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας υποδέχθηκε η Καλαμάτα

Διαδώστε:
Την Eικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας υποδέχθηκε η Καλαμάτα

Με κατάνυξη η πόλη της Καλαμάτας και ο ευσεβής λαός της, υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής του Ταϋγέτου.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε υπό του Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοφόρου Νταμάτη, ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιούμενος από ιερείς της πόλεως.

Ο π. Χριστοφόρος απευθυνόμενος στους πιστούς πρωτίστως μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας ότι αποτελεί το στήριγμα, την παρηγοριά και την ελπίδα του κάθε πιστού.

Η Ιερά Εικόνα εναποτέθηκε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Καλαμάτας για δεκαήμερο προσκύνημα.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλων τοπικών Φορέων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων