20/09/2019 20/09/2019 Με την παρουσία χιλιάδων πιστών υποδέχτηκε σήμερα  η πόλη της Μεσσήνης, την Ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος κατά τις αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο λιμό. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Η υποδοχή της Ιεράς...
20 Σεπτεμβρίου, 2019 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2019 - 15:31

Την Παναγία Βουλκανιώτισσα υποδέχθηκε η Μεσσήνη

Διαδώστε:
Την Παναγία Βουλκανιώτισσα υποδέχθηκε η Μεσσήνη

Με την παρουσία χιλιάδων πιστών υποδέχτηκε σήμερα  η πόλη της Μεσσήνης, την Ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος κατά τις αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο λιμό.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της πόλης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και στη συνέχεια έλαβε χώρα η λιτάνευσή της στους κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στον Ιερό Μετοχιακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οκταήμερο προσκύνημα.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο λόγο του προέτρεψε τους πιστούς με το προσκύνημά τους να δώσουν ομολογία ότι θα ακολουθήσουν το δρόμο της Παναγίας, ο οποίος χαρακτηρίζεται από αγάπη και σεβασμό προς το συνάνθρωπο. 

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Στ. Αναστασόπουλος, Β. Καπέλιος και Ανδρ. Τσουκαλάς, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Να σημειωθεί, ότι χθες τα μεσάνυχτα τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία  στην Ιερά Μονή Βουλκάνου προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και ξεπροβόδισε τη Θαυματουργό Εικόνα στο “οδοιπορικό” της για την πόλη της Μεσσήνης. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων