06/12/2019 06/12/2019 Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, στην πόλη της Καλαμάτας, η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας. Στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό Φλαρίου, κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:02
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 17:05

Του Αγίου Νικολάου και εις Πρεσβύτερον χειροτονία στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Του Αγίου Νικολάου και εις Πρεσβύτερον χειροτονία στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, στην πόλη της Καλαμάτας, η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό Φλαρίου, κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από Ιερείς.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Αντωνίου Πανουσόπουλου.

Ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας του εορτάζοντος Αγίου, στον αγώνα του για την πίστη, τον τρόπο που αντιμετώπιζε τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο και στο ήθος που διέκρινε το περιεχόμενο της ζωής του. Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι σήμερα, βρίσκονται σε ένα λανθασμένο δρόμο, θεωρώντας ότι η πίστη περιορίζεται μόνο στα λόγια. «πίστις άνευ έργων νεκρά εστί», τόνισε χαρακτηριστικά. «Είναι ανάγκη να αποκτήσουμε διάθεση προσφοράς για έργα αγάπης και φιλανθρωπίας που σε συνδυασμό με την καθαρότητα του βίου θα καταστούμε όλοι πολίτες και συμπολίτες της Βασιλείας του Θεού», αυτό το δρόμο μας υποδεικνύει ο εορτάζων Άγιος να ακολουθήσουμε.

Τέλος, εξέφρασε τις πατρικές ευχές του για υγεία και δύναμη προς το εορτάζον προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, για το οποίο τέλεσε αρτοκλασία. Συνάμα, επαίνεσαι τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και όσους συνέβαλαν στον εορτασμό.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον εορτάζοντα Ναό προκειμένου να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να λάβει την χάρη του Αγίου Νικολάου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων