13/06/2022 13/06/2022 Με εκκλησιαστική τάξη και με την παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν τόσο ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Καλαμάτας όσο και η ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους στις παρυφές του Ταϋγέτου. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, χοροστάτησε στον Όρθρο...
13 Ιουνίου, 2022 - 15:52

Του Αγίου Πνεύματος στην Καλαμάτα και στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους

Διαδώστε:
Του Αγίου Πνεύματος στην Καλαμάτα και στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους

Με εκκλησιαστική τάξη και με την παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν τόσο ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Καλαμάτας όσο και η ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους στις παρυφές του Ταϋγέτου.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τον Αρχιμ. Αλέξιο Αρώνη και τους εφημερίους του Ναού. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέσθηκε και η καθιερωμένη Αρτοκλασία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας ο οποίος τιμά την Αγία Τριάδα ως προστάτη των μελών του, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

 

Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους, προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλαγονίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων