03/11/2018 03/11/2018 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύρισε η παλαίφατος και ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα της ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018, εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Μικράς Ασίας και της μητρός αυτών Θεοδότης. Το απόγευμα της παραμονής, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο όμορφο αυτό...
03 Νοεμβρίου, 2018 - 18:20

Χειροθεσία αναγνώστη στη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Διαδώστε:
Χειροθεσία αναγνώστη στη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύρισε η παλαίφατος και ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα της ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018, εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Μικράς Ασίας και της μητρός αυτών Θεοδότης.

Το απόγευμα της παραμονής, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο όμορφο αυτό μοναστήρι του δασοσκέπαστου Πάρνωνα, για να παρακολουθήσει την ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Ανάργυρον Βαλτογιάννην δόκιμο αδελφό της Ιεράς Μονής, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος μετ’ αρτοκλασίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Ηγούμενος της Ιεράς Mονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πρόδρομος Κατσούλης, εκήρυξε τον θείο λόγο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η ευχή των Κολύβων προς τιμήν των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης, ενώ μετά το πέρας της πνευματικής τραπέζης, ακολούθησε η παράθεση γεύματος, στο οποίο παρακάθισαν ιερείς της Μητροπόλεώς μας, οι αρχές του τόπου και φίλοι προσκυνητές της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων