04/07/2019 04/07/2019 Το 21ο Φιλανθρωπικό Τσάι Αγάπης πραγματοποίησε η Ενορία Κοκκινόρραχης το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιουλίου 2019, στο προαύλιο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Κοκκινόρραχης. Ο κόσμος για μια ακόμη χρονιά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ενορίας, γεμίζοντας ασφυκτικά τον χώρο έξω από τον Βυζαντινό Ναό. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Την εκδήλωση άνοιξαν,  το...
04 Ιουλίου, 2019 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2019 - 16:02

21ο Φιλανθρωπικό Τσάι Αγάπης της Ενορίας Κοκκινόραχης

Διαδώστε:
21ο Φιλανθρωπικό Τσάι Αγάπης της Ενορίας Κοκκινόραχης

Το 21ο Φιλανθρωπικό Τσάι Αγάπης πραγματοποίησε η Ενορία Κοκκινόρραχης το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιουλίου 2019, στο προαύλιο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Κοκκινόρραχης. Ο κόσμος για μια ακόμη χρονιά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ενορίας, γεμίζοντας ασφυκτικά τον χώρο έξω από τον Βυζαντινό Ναό.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Την εκδήλωση άνοιξαν,  το μέλος του Φιλοπτώχου Ταμείου κ. Νικολέτα Ηλιάδη και ο εφημέριος της Ενορίας και Γενικός αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, οι οποίοι με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαρίστησαν τον κόσμο για την ανταπόκριση τους και όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση και την στήριξη της εκδηλώσεως αυτής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Ανίτα Γκλέκα Πρεκεζέ,  η οποία στην παιδική της ηλικία έζησε στην Κοκκινόρραχη, παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Ιστορίες, Παραδόσεις, Αφηγήσεις από τα χωριά της βορείου Λακεδαίμονος», αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου για αυτά που είπε.

Την σκυτάλη πήραν τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου, που υπό την καθοδήγηση των κατηχητριών τους κυριών  Δέσποινας Παπαδοπούλου Κουκούτση και Ελβίνας Λάτση, παρουσίασαν  ένα πολύ μικρό δρώμενο, που είχε στόχο να ‘’ξυπνήσει’’  μέσα μας την αναγκαιότητα  της Ανακύκλωσης.  Ήταν βασισμένο στο παραμύθι «Από πού είσαι ποταμάκι;» το οποίο  έχει γράψει η μουσικός  κ.  Χαρούλα Βαδάκογλου – Βελισσάρη.    Τα παιδιά, που είναι και οι Δάσκαλοι μας, έγραψαν τα ίδια κάποια μηνύματα, τα φιλοτέχνησαν «Σουπλά» και τα χάρισαν στους παρευρισκομένους, για να μπορέσουν  όλοι   να ενεργοποιηθούν και να βάλουν  οπωσδήποτε την ανακύκλωση στη ζωή τους.    Στο τέλος,  τα παιδιά του κατηχητικού  χόρεψαν το τραγούδι των πουλιών, που είναι της μουσικού κ. Αναστασίας Κόκκινου – Κατσαφάνα, από την ανέκδοτη συλλογή της «Άστρα και Σύννεφα».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η Χορωδία Κοκκινόρραχης, η οποία ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους με τραγούδια που ήταν αφιερωμένα στον Ευρώτα και την Σπάρτη, εισπράττοντας κατ’ επανάληψη θερμό χειροκρότημα. Υπεύθυνες για τη χορωδία ήταν οι Μουσικοί: Χαρούλα Βελισσάρη – Βαδάκογλου και Τριάδα Παλαιοκώστα.

Την διακόσμηση του χώρου είχαν αναλάβει και επιμεληθεί οι κυρίες Ειρήνη Χούπη – Γιαννακάκη, Δέσποινα Κουκούτση – Παπαδοπούλου και Νίνα Κολοβού.

Στο τέλος του μουσικού προγράμματος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βρεσθένων π. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας  εξέφρασε τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους το φιλανθρωπικό τσάι, καθώς και στις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου και της Ενορίας για την οργάνωση της εκδήλωσης.

Έκπληξη της εκδήλωσης ήταν ο μικρός μαθητής Γαβριήλ Καλλιντζής ο οποίος μέσα από την αγνότητα της ψυχής του, μίλησε καρδιακά στο τέλος προς τους καλεσμένους, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων.

Το Φιλανθρωπικό Τσάι Αγάπης τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι ιερείς: π. Γεώργιος Λάτσης Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Ξηροκαμπίου, ο π. Παναγιώτης Τσώκρης εφημέριος Τραπεζοντής, ο π. Παναγιώτης Λάτσης εφημέριος Τσεραμιού, ο π. Παναγιώτης Κώτσος εφημέριος Θεολόγου και ο π. Δημήτριος Λεπελής. Επίσης παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας  κ. Αδαμαντία Τζανετέα, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σπάρτης κ. Παναγιώτα Ανδρακάκου, ο Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Λακωνίας κ. Δημήτριος Μιχαλάκος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόρραχης κ. Λάμπρος Παλαιοκώστας,  ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Κοκκινόραχης κ. Αναστάσιος Χούπης και ο τέως Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Λακωνίας κ. Γεώργιος Παλούμπας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων