15/12/2021 15/12/2021 Η Σχολή Αγιογραφίας “Φώτης Κόντογλου” της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης πραγματοποίησε μία λιτή εκδήλωση για την απονομή των πτυχίων των αποφοίτων της το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης. Προηγήθηκε αγιασμός για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος. Στον πατρικό λόγο του, ο Ποιμενάρχης συνεχάρη τους...
15 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2021 - 11:37

Αγιασμός και απονομή πτυχίων στη Σχολή Αγιογραφίας ”Φώτης Κόντογλου”

Διαδώστε:
Αγιασμός και απονομή πτυχίων στη Σχολή Αγιογραφίας ”Φώτης Κόντογλου”

Η Σχολή Αγιογραφίας “Φώτης Κόντογλου” της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης πραγματοποίησε μία λιτή εκδήλωση για την απονομή των πτυχίων των αποφοίτων της το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης. Προηγήθηκε αγιασμός για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος.

Στον πατρικό λόγο του, ο Ποιμενάρχης συνεχάρη τους σπουδαστές που κατάφεραν να πάρουν τα πτυχία τους, τονίζοντας ότι η τέχνη της αγιογραφίας δεν κατακτάται ποτέ απόλυτα, αλλά απαιτεί μία διαρκή ζύμωση και εξέλιξη. Επίσης ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό της Σχολής για την ευσυνείδητη εργασία τους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.

Από την πλευρά της Σχολής χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής και Επίκουρος καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, κ. Χρήστος Καρύδης, ο οποίος προέτρεψε τους πτυχιούχους να συνεχίσουν στον ωραίο δρόμο της θεόπνευστης αυτής τέχνης ενισχύοντας το ταλέντο τους. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, για την συνεχή και αμέριστη στήριξη, τους συναδέλφους καθηγητές, την γραμματεία και τους σπουδαστές για την άψογη συνεργασία.

Εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού μίλησε ο καθηγητής κ. Βασίλειος Θεοδωρακάκος, ο οποίος, αφού πρώτα ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Σεβασμιώτατο και συνεχάρη τους τελειόφοιτους, προέβη σε επισημάνσεις για την ιδιαιτερότητα της τέχνης της αγιογραφίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων