18/10/2022 18/10/2022 Η Σχολή Αγιογραφίας “Φώτης Κόντογλου” της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2022, τον καθιερωμένο Αγιασμό για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, στις εγκαταστάσεις της επί της οδού Γκορτσολόγου 46 στη Σπάρτη. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος συνεπικουρούμενος από κληρικούς της περιοχής, ενώ παρευρέθηκαν...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 14:40

Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας στη Σπάρτη από τον Μητροπολίτη Ευστάθιο

Διαδώστε:
Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας στη Σπάρτη από τον Μητροπολίτη Ευστάθιο

Η Σχολή Αγιογραφίας “Φώτης Κόντογλου” της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2022, τον καθιερωμένο Αγιασμό για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, στις εγκαταστάσεις της επί της οδού Γκορτσολόγου 46 στη Σπάρτη.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος συνεπικουρούμενος από κληρικούς της περιοχής, ενώ παρευρέθηκαν ο Διευθυντής της Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Χρήστος Καρύδης, οι καθηγητές, κ.κ. Στέλιος Γεωργαντώνης, Βασίλειος Θεοδωρακάκος και Μάτα Φλώρου, το διοικητικό προσωπικό, παλιοί και νέοι σπουδαστές.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε μία εποικοδομητική χρονιά και ευόδωση των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί. Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους σπουδαστές, επισήμανε ότι στα έργα του κάθε αγιογράφου αντικατοπτρίζεται η βαθιά του πίστη και ο ψυχικός του κόσμος.

Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Καρύδης από την πλευρά του ευχαρίστησε αρχικά τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική του παρουσία. Ακολούθως, καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές ευχόμενος καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη.

Να σημειωθεί πως η Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας λειτουργεί από το 2016, με στόχο την κατανόηση της Ορθόδοξης εικονογραφίας, τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών της και τη δημιουργία ενός μικρού εικαστικού κέντρου για όλες τις ηλικίες. Η Σχολή προσφέρει νέους, δημιουργικούς τρόπους ενασχόλησης και πιθανόν επαγγελματικής αποκατάστασης, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει τη νέα γενιά Αγιογράφων του τόπου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων