23/08/2021 23/08/2021 Την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγύρισε η ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης σήμερα, Δευτέρα 23 Αυγούστου. Το πρωί τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα. Ο Σεβασμιώτατος ανήμερα της εορτής...
23 Αυγούστου, 2021 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 17:01

Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Ζερμπίτσης

Διαδώστε:
Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Ζερμπίτσης

Την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγύρισε η ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης σήμερα, Δευτέρα 23 Αυγούστου.

Το πρωί τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα. Ο Σεβασμιώτατος ανήμερα της εορτής ιερούργησε στον πανηγυρίσαντα Ι.Ν. Ζαραφώνας.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 22 Αυγούστου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Αφού εψάλλησαν τα εγκώμια της Παναγίας μπροστά στον ανθοστόλιστο Επιτάφιό Της και ευλογήθηκαν οι άρτοι, τον λόγο πήρε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας, ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το πρόσωπο της Θεομάνας και Μάνας όλων μας τονίζοντας, ότι αποτελεί την απαντοχή, την ελπίδα και την παρηγοριά μας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη να προστατεύει και να ευλογεί την αδελφότητα της Μονής και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς, που συχνά την επισκέπτονται για να προσευχηθούν και να γαληνεύσουν. Ακολούθησε περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας πέριξ του Καθολικού με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, αφού οι πιστοί παρέμειναν στις θέσεις τους.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων