06/07/2023 06/07/2023 Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η Α΄ Κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών στις άρτιες εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης στην Ταϋγέτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, που επισκέφθηκε την Κατασκήνωση το μεσημέρι της Τρίτης 4 Ιουλίου 2023, είχε μια … πνευματική έκπληξη. Συγκεκριμένα, στην παρούσα κατασκηνωτική περίοδο τα παιδιά ασχολούνται με την αγιότητα, επικεντρώνοντας...
06 Ιουλίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2023 - 18:00

Απότμημα των ιερών λειψάνων της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας προσκύνησαν οι κατασκηνώτριες στην Ταϋγέτη

Διαδώστε:
Απότμημα των ιερών λειψάνων της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας προσκύνησαν οι κατασκηνώτριες στην Ταϋγέτη

Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η Α΄ Κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών στις άρτιες εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης στην Ταϋγέτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, που επισκέφθηκε την Κατασκήνωση το μεσημέρι της Τρίτης 4 Ιουλίου 2023, είχε μια … πνευματική έκπληξη.

Συγκεκριμένα, στην παρούσα κατασκηνωτική περίοδο τα παιδιά ασχολούνται με την αγιότητα, επικεντρώνοντας σε σύγχρονους Αγίους και Αγίες της Εκκλησίας μας.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Σεβασμιώτατος  μετέφερε, για ευλογία και προσκύνηση, απότμημα των ιερών λειψάνων της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη κατόπιν προσφοράς του μακαριστού Μητροπολίτη Καστορείας κυρού Σεραφείμ.

Ο υπεύθυνος ιερέας, Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Κόνιαρης, η αρχηγός της περιόδου, πρεσβυτέρα Αμαλία Κρυπωτού, τα υπόλοιπα στελέχη και οι μικρές κατασκηνώτριες τον υποδέχτηκαν θερμά.

Τα παιδιά, τα στελέχη και οι απασχολούμενοι προσκύνησαν με ευλάβεια τα ιερά λείψανα, κατά την είσοδό τους στην τραπεζαρία, για την παράθεση του μεσημβρινού γεύματος. Πριν από το γεύμα μίλησε η υπαρχηγός τη περιόδου κα Αγγελική Τζανετέα, η οποία ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, για την πνευματικά ωφέλιμη παρουσία του, αλλά και για την ευκαιρία που έδωσε σε όλους να δεχθούν την ευλογία της Οσίας Σοφίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς όλους πατρικά λόγια αγάπης.

Ιδιαίτερα στις μικρές κατασκηνώτριες μίλησε για την Αγιότητα, που είναι εφικτή και στις ημέρες μας. Επίσης επισήμανε την αξία της μοναδικής εμπειρίας της κατασκήνωσης όσον αφορά στην πνευματική θωράκιση, την κοινωνικοποίηση και την ψυχαγωγία τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων