21/08/2023 21/08/2023 Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βασσαρά, τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε υπό του σεπτού Ποιμενάρχη  Ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων ευεργετών, δωρητών, συνδρομητών και αφιερωτών...
21 Αυγούστου, 2023 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2023 - 19:15

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Βασσαρά και βράβευση δωρητών

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Βασσαρά και βράβευση δωρητών

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βασσαρά, τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε υπό του σεπτού Ποιμενάρχη  Ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων ευεργετών, δωρητών, συνδρομητών και αφιερωτών του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος κατά το τρέχον έτος συμπληρώνει 200 χρόνια από το έτος της ανεγέρσεώς του, το 1823.

Ύστερα από το Ιερό Μνημόσυνο, μίλησε ο Σεβασμιώτατος σχετικά με τη διαχρονική προσφορά στον Ναό των δωρητών, οι οποίοι κατά πλειονότητα είναι απόδημοι Βασσαραίοι.

Ακολούθως έλαβε τον λόγο, ο εφημέριος Βασσαρά, Αιδεσιμώτατος π. Ανάργυρος Γαλάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ιερού Ναού, από το έτος ανεγέρσεώς του έως την τελευταία περίοδο της αποκαταστάσεώς του ως Μνημείου, καθώς και της συντηρήσεως των τοιχογραφιών του, του ξυλόγλυπτου τέμπλου και των ιερών εικόνων του.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο η απονομή τιμητικών διπλωμάτων του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, προς τους μεγάλους δωρητές, οι οποίοι συνέβαλαν με την οικονομική προσφορά τους, στην ολοκλήρωση του έργου: «Αποκατάσταση Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Βασσαρά», υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2000, καθώς και στους δωρητές της αποκαταστάσεως του τέμπλου του Ναού, όπως και της πρόσφατης έκδοσης του Ιστορικού του, έργο του συγγραφέα κ. Νικολάου Ι. Κουφού.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βασσαρά, κ. Δημήτριος Σταυρόπουλος, απένειμε εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου, τιμητική πλακέτα, προς τον εφημέριο της Ενορίας, π. Ανάργυρο Γαλάνη, «Για την πολύχρονη προσφορά και καρποφόρα διακονία του στην Ενορία Βασσαρά».

Μετά το πέρας των ανωτέρω Επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Βασσαρά, παρετέθη δεξίωση, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στον χώρο καταστήματος του χωριού, κατά την οποία, ο Βασσαραίος εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Νικόλαος Κουφός, απηύθυνε χαιρετισμό, προς τον Σεβασμιώτατο και όλους τους παρισταμένους, τονίζοντας στην ομιλία του, την ιδιαίτερη σημασία της ιστορικής αυτής ημέρας για τον Ναό και τους όπου γης ευρισκομένους Βασσαραίους.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον κύριο Κουφό και όλους τους Βασσαραίους, κυρίως δε τους αποδήμους, για το ενδιαφέρον τους για τον Ιερό Ναό του χωριού τους και επισήμανε την ανάγκη της επισκευής όλων των σπιτιών του χωριού, ώστε να μπορούν να διαμένουν σ’ αυτά τα παιδιά των μεταναστών, όταν έρχονται στην Ελλάδα και έτσι να διατηρούν την επαφή τους με τον χώρο, τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά του ιστορικού Βασσαρά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων