28/02/2022 28/02/2022 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας κ. Ευσταθίου, ο οποίος είναι και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022. Ακολούθησε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 212 εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 24 Φεβρουαρίου 1944, Στην ομιλία του...
28 Φεβρουαρίου, 2022 - 18:46

Εκδηλώσεις μνήμης για τους 212 εκτελεσθέντες επί Γερμανικής κατοχής

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις μνήμης για τους 212 εκτελεσθέντες επί Γερμανικής κατοχής

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας κ. Ευσταθίου, ο οποίος είναι και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022. Ακολούθησε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 212 εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 24 Φεβρουαρίου 1944,

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στο Τριώδιο, που αποτελεί για τους ευσεβείς χριστιανούς μία εκκλησιαστική περίοδο προσευχής, κατάνυξης και πολλαπλής δοκιμασίας.

Στη συνέχεια μίλησε για την Κυριακή της Απόκρεω, που είναι αφιερωμένη στην Τελική Κρίση, ενώ ολοκληρώνοντας μνημόνευσε τους 212 πατριώτες που πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της ελευθερίας, επισημαίνοντας ότι είναι υποχρέωσή μας να τους τιμάμε, να παραδειγματιζόμαστε από τη θυσία τους και να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε, όποτε χρειαστεί, την Πίστη και την Πατρίδα μας.

Εν συνεχεία οι επίσημοι μετέβησαν στον τόπο θυσίας, την θέση Βίγλες, όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και αποδόθηκαν τιμές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων