29/05/2020 29/05/2020 Στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης τιμήθηκε με λιτό τρόπο η μνήμη της ηρωικής θυσίας του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου κατά την Άλωση της Πόλης στις 29 Μαΐου 1453. Συγκεκριμένα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην καστροπολιτεία του Μυστρά τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και έπειτα ακολούθησε...
29 Μαΐου, 2020 - 18:38
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 18:05

Εκδηλώσεις μνήμης για τους υπερασπιστές της Πόλης

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις μνήμης για τους υπερασπιστές της Πόλης

Στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης τιμήθηκε με λιτό τρόπο η μνήμη της ηρωικής θυσίας του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου κατά την Άλωση της Πόλης στις 29 Μαΐου 1453. Συγκεκριμένα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην καστροπολιτεία του Μυστρά τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και έπειτα ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση.

Ο αντιπρόεδρος του Ν.Π. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ. Σπάρτης και συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Δημήτριος Μιχαλάκος έκανε ομιλία με θέμα “Το μήνυμα της Αλώσεως”.

 

 

 

 

Αμέσως μετά, αρχές και κοινό μετέβησαν στον Ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην πλατεία του Μυστρά, όπου τελέσθηκε Τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους Βουλευτές Λακωνίας κυρίους Αθανάσιο Δαβάκη, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, Νεοκλή Κρητικό, που εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων και Σταύρο Αραχωβίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη, τον Δήμαρχο Δ. Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα, εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Συλλόγου του εν Αττική Λακεδαιμονίων.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ολοκληρώθηκαν με τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων