23/11/2023 23/11/2023 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή του Πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε», το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2023, στον φερώνυμο Ιερό Ναό Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Θεοτοκάτος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς Θηβών, οδοντίατρος, θεολόγος και μεταδιδακτορικός ερευνητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ο οποίος ανέπτυξε το...
23 Νοεμβρίου, 2023 - 17:22
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2023 - 17:56

Εκδήλωση για τον Όσιο Νίκωνα και τον σπηλαιοασκητισμό στη Σπάρτη

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τον Όσιο Νίκωνα και τον σπηλαιοασκητισμό στη Σπάρτη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή του Πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε», το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2023, στον φερώνυμο Ιερό Ναό Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Θεοτοκάτος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς Θηβών, οδοντίατρος, θεολόγος και μεταδιδακτορικός ερευνητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Όσιος Νίκων ο “Μετανοείτε” ως σπηλαιοασκητής – ο Ασκητισμός στην Ελλαδικό χώρο τον 10ο αιώνα».

Ακολούθησε η απόδoση βυζαντινών ύμνων από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, υπό την διεύθυνση του υπεύθυνου της Σχολής κ. Παναγιώτη Χρόνη.

Κατακλείοντας την αξιόλογη εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε θερμά τον π. Χρυσόστομο για την άρτια δομημένη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του, που φώτισε άγνωστες – στους περισσότερους – πτυχές του σπηλαιοασκητισμού.

Παράλληλα τον προέτρεψε να ασχοληθεί επισταμένως με τον ασκητικό βίο του Οσίου Νίκωνος, ώστε να φωτιστεί και αυτή η σημαντική περίοδος της ζωής του Πολιούχου της Σπάρτης.

Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Παναγιώτη Χρόνη και τα μέλη της βυζαντινής χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής για την άψογη, όπως πάντα παρουσία τους, ενώ ολοκληρώνοντας ευχήθηκε να εορταστεί με πνευματικότητα η μνήμη του Οσίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων