23/08/2023 23/08/2023 Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βασσαρά διοργάνωσε, την Κυριακή 20 Αυγούστου εορτή για τα 200 χρόνια από την ανέγερση του ιερού Ενοριακού Ναού του Αγίου Γεωργίου (1823 – 2023). Ο Ιερός Ναός αποτελεί σπουδαίο μνημείο των επαναστατικών χρόνων, κηρυγμένο ως ιστορικό διατηρητέο και αντιπροσωπεύει τη Χριστιανική πίστη, την οικονομική άνθηση, την πνευματική...
23 Αυγούστου, 2023 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2023 - 19:06

Ένας Ιερός Ναός με ιστορία 200 ετών, στο Βασσαρά Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ένας Ιερός Ναός με ιστορία 200 ετών, στο Βασσαρά Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βασσαρά διοργάνωσε, την Κυριακή 20 Αυγούστου εορτή για τα 200 χρόνια από την ανέγερση του ιερού Ενοριακού Ναού του Αγίου Γεωργίου (1823 – 2023).

Ο Ιερός Ναός αποτελεί σπουδαίο μνημείο των επαναστατικών χρόνων, κηρυγμένο ως ιστορικό διατηρητέο και αντιπροσωπεύει τη Χριστιανική πίστη, την οικονομική άνθηση, την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των κατοίκων του Βασσαρά μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις περιελάμβαναν Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με επίκαιρη ομιλία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Τέλεση από τον Μητροπολίτη Ιερού Μνημοσύνου υπερ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Κτητόρων, Ευεργετών, Δωρητών, Συνδρομητών και Αφιερωτών του Ιερού ναού. Απονομή τιμητικών διπλωμάτων και αναμνηστικών στους μεγάλους Δωρητές και συντελεστές του έργου αποκαταστάσεως του Ενοριακού Ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Σταυρόπουλος, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και του πολιτιστικού Συλλόγου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Βασσαρά με ομόφωνη απόφασή του κι εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων απένειμε τιμητική πλακέτα στον αιδεσιμότατο Ιερέα και εφημέριο Βασσαρά πατέρα Ανάργυρο Γαλάνη σε ένδειξη ευχαριστίας και αναγνώρισης της πολύχρονης και καρποφόρας διακονίας στην ενορία Βασσαρά.

Στις λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις συμμετείχαν ο βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης, ο π. δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης, ο σημαντικός επιχειρηματίας Γιώργος Σακελλάρης, ο ομογενής Ανάργυρος Παπάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πουλοκέφαλος, κ.α.

Χαρακτηριστική ήταν και η παρουσία της συζύγου του Γιώργου Σακελλάρη Κατερίνας. Το ζεύγος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές, στήριξη αλλά και απόψεις με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Για το στολισμό της εκκλησίας ο υπεύθυνος πυρασφάλειας των Βεροίων Γρηγόρης Παπάς.

Με την ευκαιρία της επετείου ανασύρθηκε από το αρχείο του Γιώργου Βαμβάλη και το Ποίημα του Βασίλη Βλαχάκου Χωριό του Μαλεβού» (έτος 1968)

Πηγή: Notos press / Φωτογραφίες: Γιώργος Βαμβαλής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων