20/11/2023 20/11/2023 Στον περικαλλή Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της τοπικής Εκκλησίας. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε η ενθρόνιση της...
20 Νοεμβρίου, 2023 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2023 - 19:17

Ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» στον ομώνυμο ναό της Σπάρτης

Διαδώστε:
Ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» στον ομώνυμο ναό της Σπάρτης

Στον περικαλλή Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε η ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» στον σολέα του Ναού και εψάλλησαν οι χαιρετισμοί του.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε, με γλαφυρότητα, ο τέως Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Διοικητής του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης και λαϊκός ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Γεώργιος Κοντός, ο οποίος αναφέρθηκε στον καθημερινό και επίπονο αγώνα του πιστού, που οδηγεί στην σωτηρία της ψυχής.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Κοντό για την μεστή νοημάτων ομιλία του, ενώ ευχήθηκε το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να εορτάσει τη μνήμη του Πολιούχου της Σπάρτης με πνευματικότητα, προσευχή και μετάνοια.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων