25/05/2021 25/05/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής 23 Μαΐου 2021 την Ιερά Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή του Οσίου Θωμά του εν τω Μαλεώ, όπου το τελευταίο διάστημα έχει εγκατασταθεί ο αξιόλογος Αγιορείτης μοναχός π. Χερουβείμ, με στόχο να διακονήσει και να ενισχύσει την εκκλησιαστική ζωή στον ευλογημένο αυτό τόπο. Ο...
25 Μαΐου, 2021 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2021 - 11:33

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Μονεμβασίας στην Ι.Μ. Οσίου Θωμά στον Μαλέα

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Μονεμβασίας στην Ι.Μ. Οσίου Θωμά στον Μαλέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής 23 Μαΐου 2021 την Ιερά Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή του Οσίου Θωμά του εν τω Μαλεώ, όπου το τελευταίο διάστημα έχει εγκατασταθεί ο αξιόλογος Αγιορείτης μοναχός π. Χερουβείμ, με στόχο να διακονήσει και να ενισχύσει την εκκλησιαστική ζωή στον ευλογημένο αυτό τόπο.

Ο π. Χερουβείμ τις πρώτες ημέρες της διαβίωσής του, όπως ανέφερε στον Σεβασμιώτατο, είναι ενθουσιασμένος τόσο από το φυσικό περιβάλλον, που παραπέμπει στην λιτή και θαυματουργή εγκαταβίωση του Οσίου Θωμά, όσο και από τις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, παρ’ ότι δεν υπάρχει μόνιμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και υδροδότησης.

Παράλληλα έκδηλη είναι η χαρά όλων των κατοίκων των Βελανιδίων και της ευρύτερης περιοχής, γεγονός που θα συντελέσει στην αρμονική συνεργασία του π. Χερουβείμ με τους ευλαβείς προσκυνητές.

Η Ιερά Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή του Οσίου Θωμά του εν τω Μαλεώ, θεμελιώθηκε την ημέρα της μνήμης του Οσίου, στις 7 Ιουλίου 2000, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κοντά στον τόπο που ασκήτεψε πριν από 10 περίπου αιώνες ο Όσιος στην περιοχή του ακρωτηρίου Μαλέα, γνωστή και ως «μικρό Άγιον Όρος».

Οι εργασίες ανέγερσής της ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία του συσταθέντος το 1994, για τον σκοπό αυτό, Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Άγιος Θωμάς ο εν Μαλεώ» και συνεχίζονται, με τη συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας και τις προσφορές των πιστών. Η Μονή οικοδομήθηκε ακριβώς πάνω από την τοποθεσία όπου ο Όσιος Θωμάς, μετά από προσευχή, έκανε να αναβλύσει πηγή αγιάσματος που διατηρείται μέχρι σήμερα.

φωτογραφικό υλικό: Δημήτριος Σκιαδάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων